— Official site of the musician Edo Bumba —

Om mig

Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former Han kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den andliga och folkliga repertoaren från centrala, södra Afrika och mycket mer. Edo Bumba är idag flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för så väl barn som vuxna, både enskilt och i grupp.

Edo turnerar också med grupperna Amani, Amani mini, Edo  Bumba Band och Sauti Sol, Afrotronics och Star for life  och ger många  uppskattade konserter och workshops  runt om Norden.

1997 fick Edo Bumba Kungliga Musikaliska Akademins pedagogpris, för att han ”med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm, i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt”.

Amani LiveFrön för en framtid, Slå ett Slag för Världens barn,  Ningekuwa na Mabawa ” Tänk om jag hade vingar”, Zonga och Sol Filosofia med Sauti Sol är några av CD skivor som Edo Bumba producerat och spelat in.