— Official site of the musician Edo Bumba —

Workshops


38

MusiksagorAfrikanska musiksagor – en musikalisk och rytmisk resa genom tid och rum för barn mellan 3-6 år

Edo Bumba och Caroline Cappelen leder de allra minsta barnen in i en interaktiv musikstund där rytmisk resa igenom kroppen, trumspel, dans, sång och afrikanska sagor vävs ihop till ett oförglömligt äventyr.

Edo Bumba: sång, diverse afrikanska slagverksinstrument, gitarrer och kalimba.

Caroline Cappelen: sång, dans och diverse slagverksinstrument.

 

 

 

 

 

 

 
Afrikansk körsång med rytmisk resa
Kom och upptäck dig själv på nytt med afrikansk körsång där du sjunger dom finaste afrikanska sånger samtidigt som du använder din egen kropp som rytm- och kompinstrument. Kom och låt dig inspireras i rörelse, stamp, danssteg och trumspel med dig själv som trumma. Kom och upplev gränslösheten mellan sjunga, dansa och spela dig själv som den afrikanska musiken.

Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former.
Edo kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den andliga och folkliga repertoaren från centrala, södra Afrika och mycket mer.
Edo Bumba är idag flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för så väl barn som vuxna, både enskilt och i grupp.
Edo turnerar också med grupperna Amani, Amani mini , Edo  Bumba Band och Sauti Sol, Afrotronics och Star for life  och ger många  uppskattade konserter och workshops  runt om Norden.
1997 fick Edo Bumba Kungliga Musikaliska Akademins pedagogpris, för att han ”med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm, i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt”.

Info och bokning:
Edo Bumba
edobumba@hotmail.com
Tel: 070 – 6508837